به گزارش خبرنگار كتاب مهر، يادداشت نخست نشريه با عنوان " ادبيات بوروكراتيك و شيوه نگارش " دربرگيرنده نقدي بر دستورالعمل اخير رياست جمهوري در رعايت قواعد نوشتاري زبان فارسي در مطبوعات و سازمان هاي وابسته به دولت است. ندا عابد در اين نوشتار با اشاره به كاركردهاي مختلف زبان و جايگاه آن در محاوره، ادبيات و نوشتارهاي دستگاه هاي دولتي از لزوم تغييرات ساختاري در زبان بوروكراتيك يا اداري سخن گفته است.
اين موضوع در مقاله " فرهنگ سازي و مشكلات رسانه هاي نوشتاري " نيز مورد نقد و ارزيابي قرار گرفته است. رسانه ها و امنيت اجتماعي، موسيقي و سنت هاي اعتراض، خواندن آزموني بر مبناي گمانه زني ها، از فيلم مستند تا سينماي آدم هاي عادي و ... مقالات اين شماره را به خود اختصاص داده اند.
گفتگوي ويژه اين شماره آزما اختصاص به دكتر محمود عباديان دارد كه مباحثي مفصل و دقيق را در آسب شناسي نقد ادبي در ايران (از گذشته تا امروز)، نحوه بررسي جنبه هاي زيباشناسانه آثار هنري از سوي منتقدان ايراني، معيارها و محورهاي گمشده عرصه نقد و... را در بر گرفته است.
ترجمه گفتگوهايي با پل آستر و زادي اسميت (رمان نويس) چند شعر و داستان داخلي و خارجي و اخبار و خواندني هاي ديگر ساير بخش هاي نشريه را تشكيل مي دهند.
مجله آزما (شماره 45) در 52 صفحه و بهاي هفتصد تومان به تازگي به پيشخوان آمده است.
نظر شما